SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen!

Välkommen till vår hemsida!

 

IF Linden startades 1958 i Bandhagen av Ingvald Midelf senior där hans familj med nio barn spelade en stor roll både under uppstarten av föreningen men även under en lång tid framåt.

Verksamheten var från starten fotboll men efter några år blev verksamheten inriktad mot friidrott och längdskidåkning. Under en period under 1970-talet fanns även en gångsektion.

 

Resultatmässigt har Ingvald Midelf utmärkt sig med en 20:e plats i Vasaloppet och seger i Lidingöloppet 1970. Under senare år har familjen Wåhlin deltaget i landslaget vid finnkamper med tvillingsystrarna Katarina och Birgitta. År 2008 har Anton Wåhlin, Birgittas son, vunnit 800 meter i finnkampens ungdomslandskamp.


Vill du bli medlem i IF Linden? Klicka då här!
Invald Midelf har gjort sin sista resa nu med minnestext
2023-02-13 19:18
Krans från begravningen i Bergsjö kyrka med en sista hälsning från IF Linden

Ingvald begravdes i Bergsjö kyrka den 9 februari.

 

Efter begravningen hölls en minnestund i Älgered, den plats där Ingvald bott under senare delen av sitt liv.

 

Minnen från Ingvalds tid i IF Linden och senare i Hälsingland utbyttes som ledde till både tårar och skratt. Ett fint sätt för många att få ta del av Ingvalds historia en sista gång.

 

Efter minnestunden fanns även möjlighet att besöka den friidrottshall som Ingvald bygg i den gammla affären i Älgered och som gjorde att man kunde utöva nästan alla friidrotts grenar inomhus.

 

Se nedan för en lite längre minnestext om Ingvald.

 

Ingvald Midelf junior, Älgered, har lämnat oss den 17 januari vid en ålder av 80 år.

Närmast anhöriga är syskonen Inger, Torbjörn, Eivor, Birger, Göte, Kerstin, Ragnar, Åse med familjer.

Ingvald var tillsammans med sin far Ingvald senior med och startade Idrottsföreningen Linden 1958 i stockholmsförorten Bandhagen. Föreningen hade i början aktiviteter inom ett antal olika idrotter. Med tiden så blev friidrott och längdskidor huvudinriktningen för föreningen med först Gubbängens Idrottsplats. I början på 70-talet flyttade verksamheten till nybyggda Farsta Idrottsplats som fortfarande är föreningens hemvist.

Ingvald var en centralgestalt under föreningens mest expansiva period från början på 70-talet till mitten på 80-talet. Många träningsgrupper var i gång inom både skidor och friidrott, föreningen hade även ett stort antal arrangemang där man nämna terrängloppen Toppenloppet och Magelungen runt och friidrottstävlingarna Lindenspelen och Farsta Olympiaden där den senare hade deltagare från i stort sett alla skolor i Farstområdet. Skidsektionen arrangerade bland annat Söderskidan som fortfarande finns kvar. Utöver att vara synnerligen drivande i ovanstående aktiviteter hade Ingvald även en egen idrottskarriär där seger i Lidingöloppets 30 kilometers lopp 1970 är den största meriten. Men även 20 platsen i Vasaloppet 1972 är en prestation som sticker ut.

Som tränare i både friidrott och skidor spelade Ingvald en mycket stor roll för väldigt många ungdomar som passerat genom föreningen genom åren. Ingvald var med sin passion och sitt stora engagemang en förebild för många med stor påverkan både på individ och föreningsnivå. Hans kunskaper inom träningslära, kost och sömn var djupa och där han alltid hade tid och var noga med att sätta varje individ i centrum.

Ingvald var även en driven skribent och redaktör för föreningens klubbtidning Lindennytt där han både skrev det mesta av materialet och även producerade tidningen på egen utrustning på plats i föreningens lokal i Farsta Strand.

Ingvald flyttade under slutet på 80-talet till Hälsingland där familjens rötter fanns och hans föreningsresa fortsatte inom den lokala friidrotten.

Ingvald kommer alltid ha en stor plats i föreningens hjärta och saknaden är stor.

 

För IF Linden, Kenneth Jansson och Ulf Häggberg.

Scandic Indoor Games 2023
2023-01-29 17:44

20 stycken aktiv med på Huddinges tävling i helgen.

Med mycket goda resultat med bland annat 7 pallplatser i 12 år och äldre klasserna.

 

 

Fullständiga resultat via nedanståeende länk:

https://huddingeais.se/event/scandic-indoor-games-2023/

 

 

 

 

IF Linden har sorg
2023-01-28 11:55

Vi har idag nåtts av beskeded att Föreninges tidigare ordförande och en av grundarna Invald Midelf har gått bort.

 

Ingvald född 1942 bildade tillsammans med sin far Ingvald Midelf Senior IF Linden och var även under en lång tid både navet i föreningen samt dess ordförande. 

 

Ingvald var även en framgångrik idrottare inom både skidor och friidrott med segern i Lidingöloppet 1970 som främsta merit.

 

Detta tillsammans med hans 20:e plats i Vasaloppet två år senare1972 är ett bevis på vilken enastående idrottsman som Ingvald var. 

 

I ord är det svårt att beskriva vad han betydde för IF Linden och dess medlemmar men vi ska försöka att skriva ihop en längre text lite längre fram 

 

 Begravningen äger rum den 9 februari i Bergsjö Kyrka.

 

Vila i frid Ingvald

 

Styrelsen IF Linden.

Starkt lopp av Fredrik Grimborg i Berlin Marathon
2022-10-03 15:33
Fredrik med Medaljen som visar att han gick under 3 timmar med tiden 2:57:04.
 
Nyheter från våra grupper
Barn 00-08, 02/02 16:03 
Barn 09-11, 02/02 16:01 
Barn 07-08, 02/02 15:55 
Barn 00-06, 26/01 19:31 
 
Sponsorer